Mangrove Walk, Queens Wharf Brisbane

The Mangrove Walk is a new, pedestrian only 450m long walkway connecting The Goodwill Bridge to Waterline Park.

Location

Brisbane, QLD

Client

Destination Brisbane Consortium

Year

2015 - 2019

Key Services

Concept Design / Bid Design
Construction Documentation
Construction Phase Support

Photography by Christopher Jones

The mangrove forest, on the Mangrove Walk, provides a point of natural divergence in the path, allowing pedestrians to stroll slowly on one side and cyclists to speed through on the other. At the southern end of the Walk, the new Boathouse Pavilion has spectacular views up and down the river. Serving coffee and food, it is very popular with cyclists and walkers alike. Below this is a small, safe, launch facility for non-motorised craft, such as canoes and kayaks.

Photography by CUSP

Spaced at regular intervals along the boardwalk are a series of landings and lookouts, or ‘islands’, which punctuate the journey with seating nooks to enjoy the view.
CUSP delivered the project in Revit, a pioneering move in the Australian landscape architectural profession at the time. This allowed for precise documentation for the delivery of the complex structures, providing high quality cost-control, efficient co-ordination and strong client confidence.

Design by CUSP