Newport Central Park

Located on the main pedestrian spine connecting the northern most and southern most points of Newport, the Central Park provides a multi-generational recreation and play space for all residents.

Location

Newport, QLD
2017-2018

Client

Stockland Development Pty Ltd

Key Services

Concept Design
Detailed Design
Contract Administration
Construction Supervision

Awards

2018
Landscape QLD Construction Excellence Award, Highly Commended (Eureka Landscapes)

The park design draws on the unique bayside location of Newport, with materials and plant species reflecting the refined coastal character of the development.
Masterplan

by CUSP

Two separate play areas provide multiple play opportunities, one a fully shaded space for toddlers and the other containing a custom net and slide structure for older kids.

By Eureka Landscapes

Custom precast concrete shelters provide generous spaces for gatherings, with BBQs, a bubbler and an amenities block providing all the facilities a family would need to spend a day in the park.
All the key items in the park are linked by a central sinuous paved area framed by sandstone seating walls with landmark mature Norfolk Island Pines providing shade at key moments.

Photography by CUSP & Eureka Landscapes Pty Ltd.